NOC RESTAURACJI

 

NOC RESTAURACJI 

6-8 lipca 2018
 
OSTOJA Chobienice dołączyła po raz pierwszy do tej znamienitej akcji, której celem jest odczarowanie lokalnych składników regionalnych oraz tradycji kulinarnych. 
Szef Maciej Barton przygotował dania w pełni zaczerpnięte z oryginalnych receptur wielkopolskich kuchmistrzów XIXw., z wykorzystaniem produktów naszych lokalnych dostawców. Przeniesiemy smakoszy w świat kuchni szlacheckiej, staropolskiej. Odszukamy wspólnie smaków minionych epok. Ostoja Chobienice, jako historycznie majątek rodu Mielżyńskich zaprezentuje dania we współczesnej odsłonie.
 
Menu które w tych dnia obowiązywało będzie w naszych progach.
 
- Pierogi z szyjkami rakowymi, z sosem na bazie sera bursztyn z wędzonym boczkiem
 
- Szczupak po polsku z sosem chrzanowym na pęczaku w cudrze gotowanym
 
- Figatelle cielęce z sosem agrestowym
 
- Sztufada z dzika w sosie wiśniowym, na puree z pasternaku i pudrem ze skwarek
 
- Ulipki z kremem z pieczonego jabłka
 
„Dołącz do przygody i wynieś Polską kuchnię na najwyższy poziom”
 
Kontakt w celu rezerwacji stolika:
Tel: 68 353 16 01